Hoe zit het met je privacy?

  • 8 November 2021
  • 0 reacties
  • 55 Bekeken
Hoe zit het met je privacy?
Reputatie 5
Badge +1
  • Community Manager
  • 5 reacties

In het privacy statement leggen we je precies uit hoe Join Us jouw persoonsgegevens verwerkt voor de community. We doen ons uiterste best jouw privacy zo goed mogelijk te beschermen. Natuurlijk houden we ons aan de Nederlandse wetgeving op dit gebied. In dit privacy statement hebben we op een rij gezet hoe jouw persoonsgegevens verwerkt worden en wat jouw rechten zijn.

Wat zijn precies je persoonsgegevens?

Dat is alle informatie die jou als persoon (direct of indirect) kan identificeren. Denk aan je naam, geboortedatum en e-mailadres.

Waarvoor gebruikt Join Us jouw persoonsgegevens?

  • Op het moment dat jij jezelf aanmeldt voor de community vraagt Join Us jouw nickname, e-mailadres, woonplaats, gender en geboortedatum. Die gegevens gebruiken we om een profiel aan te maken. Je hebt een profiel nodig, zodat je op de community berichten kunt plaatsen en uitwisselen. Je moet de community-regels accepteren voordat je gebruik kunt maken van de community.
  • Je e-mailadres en IP-adres zijn bekend bij de medewerkers en vrijwilligers van Join Us en T-Mobile. We gebruiken het e-mailadres om met je te communiceren over de volgende dingen: overtreden van de community-regels, verbanning van de community en fouten/omstandigheden m.b.t. jouw account (bijv. bij onjuiste gegevens). Join Us kan een kopie van je identiteitsbewijs opvragen als er twijfels zijn of je binnen de leeftijdsgrenzen van de community valt.
  • Berichten en persoonsgegevens worden alleen met derde partijen gedeeld voor performance analytics, niet voor commerciële doeleinden.
  • Om onze community goed te laten werken, gebruiken wij cookie(s). Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdens jouw bezoek aan onze website op jouw apparaat wordt geplaatst. In zo’n cookie wordt informatie opgeslagen over de wijze waarop jij onze website gebruikt. Ook verkrijgen we van zo’n cookie informatie die nodig is om onze website goed te laten werken. Er bestaan functionele cookies, analytische cookies en trackingscookies. In dit topic wordt per categorie toegelicht welke cookies wij hebben, waarvoor wij deze gebruiken en wanneer ze verlopen. Zonder jouw uitdrukkelijke toestemming plaatsen wij enkel functionele cookies en cookies voor het meten van bezoekersstatistieken.

Wie kan persoonsgegevens inzien? 

Persoonsgegevens kunnen alleen door medewerkers en vrijwilligers van Join Us, T-Mobile en van Insided (leverancier van de community) ingezien worden.

Welke regels gelden er op de community?

  • Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat de inhoud van je berichten voldoet aan de community-regels.
  • Je wordt door Join Us verplicht een nickname of verzonnen naam te gebruiken op de community, waardoor andere gebruikers je niet kunnen herkennen/identificeren.
  • Indien je persoonsgegevens op de community plaatst dan worden deze verwijderd.
  • Indien nodig past Join Us berichten aan of kort ze in.
  • We adviseren je om zorgvuldig om te gaan met de informatie die je deelt op de community. Wees je ervan bewust dat alles wat je op de community plaatst openbaar is, en dus door iedereen gelezen kan worden.
  • Wanneer je de regels overtreedt krijg je een waarschuwing. Moderators van Join Us bepalen wat een lichte of zware overtreding is, hierover wordt niet gediscussieerd. Bij een lichte overtreding ontvang je een waarschuwing per mail. Bij twee waarschuwingen wordt je de toegang tot de community ontzegd. Bij een zware overtreding volgt er geen waarschuwing maar bannen we je direct van de community. Via jouw IP adres kunnen we ook achterhalen of je al vaker waarschuwingen of verbannen bent.
  • Als je geband wordt nodigen we je uit voor een online gesprek. We bespreken wat er gebeurd is en of je opnieuw toegelaten kunt worden tot de community.    
  • Je kunt bezwaar maken tegen een ban door een mail te sturen naar community@join-us.nu  Je moet daarvoor wel uit de anonimiteit treden.
  • Lees de afspraken en regels.

Hoe lang bewaart Join Us jouw gegevens?

  • Op verzoek verwijderen we je accountgegevens binnen 24 uur.
  • We verwijderen je accountgegevens binnen een jaar nadat je 30 jaar bent geworden.
  • Berichten die je plaatst op de community blijven op de Join Us community staan. Ook als je jouw account verwijdert. Je berichten worden geanonimiseerd en zijn nog zichtbaar voor andere gebruikers. Heel veel jongeren kunnen van jouw ervaringen en reacties leren.

Hoe zijn mijn gegevens beveiligd?

Join Us heeft beveiligingsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens veilig zijn en niet verloren kunnen raken of per ongeluk aan iemand anders gestuurd kunnen worden. Mocht er toch iets mis gaan, dan laten we dit weten.

Heb ik iets te zeggen over mijn gegevens?

Dat heb je zeker! Je kunt een berichtje sturen naar community@join-us.nu en vragen om:

  • te laten zien welke persoonsgegevens we van je hebben;
  • persoonsgegevens aan te passen te laten verwijderen;
  • bezwaar aan te tekenen tegen het gebruik van jouw persoonsgegevens. Dit betekent wel dat je niet meer deel kunt nemen aan de community.
  • de verwerking en overdracht van jouw persoonsgegevens te beperken;
  • jouw persoonsgegevens door te geven aan jou of aan een derde;
  • een of meer van jouw topics of reacties te verwijderen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Plaats een reactie in het topic: ‘account verwijderen’ op het subforum ‘alles over de community’. Een moderator van Join Us verwijdert jouw account. Je kunt dan niet meer inloggen. We verwijderen al je gegevens zoals e-mailadres, geboortedatum, geslacht en IP-adres. Ook je gebruikersnaam wordt verwijderd. Berichten en reacties blijven online staan, maar anoniem, zonder gebruikersnaam.

Bovenstaande rechten zijn niet absoluut. Join Us zal jouw vraag bekijken en je zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen één maand, laten weten wat we met jouw vraag zullen doen. Om jouw vraag goed te kunnen beoordelen is het belangrijk dat je er duidelijk bij zet waarom je dit graag wil. Ben je niet tevreden met het antwoord? Laat het ons dan weten. Tenslotte mag je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Vragen over het privacy statement? Stel ze hieronder!


0 reacties

Geen reactie

Reageer